zondag 20 juli 2014

Dag 4. Have found what you're looking for

Ja, dat is vrij naar een U2 titel én het heeft veel te maken met de dag van vandaag.
Het eerste wat Carlijn en ik vandaag vonden was het zwembad. 5 over 7 plonsden wij in een 30 graden bad, tussen de bejaarden die hun baantjes aan het trekken waren.

Daarna vonden we de Mosquito Flat dunes in Death Valley. Waarvan je zou kunnen vinden dat ze veel op de Loonse en Drunense duinen lijken, maar dan warmer. Dat zeggen we natuurlijk niet, want dat zou onbeleefd zijn.
Gelukkig (he pap) vonden we de uitgang van Death Valley ook. Via een prachtige lange, flink stijgende en dalende weg verlieten we het park. Van sealevel naar 4000 feet, weer terug naar 2000 feet en weer omhoog naar 3000 feet. Voor de muzikanten onder ons: we vonden Blor, Song 2, prima bij de bochten in de weg passen. En U2, want na de uitgang van het park begon onze zoektocht naar dé GPS schat van deze vakantie: de locatie van de Joshua Tree die op de album hoes van het Joshua Tree album van U2 staat.

 
Gelukt! Een van de mooiste albumfoto's hebben we kunnen reproduceren

Natuurlijk zijn deze 2 knapper (al kijken ze professioneel serieus),  maar herken je de foto uit het boekje bij de LP?
 
En die hebben we gevonden! 100 meter van de weg af, alleen te vinden met de GPS coördinaten op de telefoon en de speurzin van Bart, ligt de Joshua Tree die voor de hoes van dit album op de foto is gezet. De boom is dood, maar hij ligt er nog steeds. Samen met een hele verzameling aan U2 memorabilia. Zoals een bronzen plaquette, 3 gitaren, U2 teksten met stenen uitgebeeld, een paar drumstokjes en een aantal LP-hoezen. De andere boom die ook op een van de foto’s staat, is er nog wel. De plek ademde U2 uit en heeft veel potentie om een bedevaartsoord te worden. Of is het misschien al wel, maar houdt iedereen het nog een beetje geheim. Ik heb in elk geval staan stuiteren van enthousiasme, daarna alles netjes teruggelegd en door de hitte terug gesjokt naar de auto die nog steeds langs de kant van de weg stond.
Nieuw bandje zittend op, en spelend met instrumenten gevonden bij dé Joshua Tree
 
Na deze bijzondere ervaring werd het tijd om mijlen te gaan maken. Het was nog redelijk vroeg, dus kozen we ervoor om een omweg te maken naar een stop die niet op veel routebeschrijvingen staat: Ancient Bristlecone Pine Forest: ergens onderweg rechtsaf en dan 25 mijl de berg op naar een hoogte van 10.000 feet. Dat leverde, behalve klapperende trommelvliezen, prachtige uitzichten op van bergtoppen, inclusief sneeuw.
De Bristlecone pine is een boom, die ontzettend oud kan worden. Sterker nog: we hebben vandaag bomen gevonden die minimaal 4.000 jaar oud zijn en daarmee de langst levende wezens op deze aardbol. (citaat puberzoon “dan is mama vanaf nu de een na oudste die ik ken.”. En bedankt;-))
Na een, door de hoogte, pittige wandeling werd het tijd om toch echt eens op zoek te gaan naar onze volgende hotelaccommodatie. En nog een restje gezelligheid, want dat was toch echt op na zo'n lange vermoeiende reis.

Deze boom leeft dan misschien niet meer

maar dit is een groepje van de oudst levende wezens/bomen ter wereld
 
 
 
 

Have we found what we were looking for. Wat denk je?
 
 
Statistieken van vandaag:
Hotel: Juniper Springs Resort, Mammoth Lakes
Aantal mijl: Vergeten te kijken.
Temperatuur: van 45 graden in Death Valley naar 16 in Mammoth Lakes

 

1 opmerking:

 1. Beste familie Maas,

  bijzonder leuk om jullie zo te kunnen volgen via het verslag. In Death Valley hadden jullie het knap warm zeg.
  Jullie gaan nu op weg naar Bodie, Yosemite en dan naar San Francisco als ik het schema zie. Dan gaan jullie nog veel mooie bezienswaardigheden zien.
  Geniet er van.

  Met vriendelijke groet, Marco.

  BeantwoordenVerwijderen